På Vaset kan du delta på mange varierte aktiviteter sommer som vinter

Ta med barn og barnebarn på hytta, og la de oppleve ekte norsk seterkultur. Valdres er den regionen i Norge og Europa som har klart mest stølsdrift. Stølsvidda er det største stølsområdet i Valdres, og du kjører rett inn i dette området på Panoramaveien fra Vaset.

Vasetvannet innbyr til leik, fiske og morro. Eller hva med en vandretur i mystiske Haugfolkets rike? Ved Vasetvannet er det også anlagt en liten aktivitetspark med leikeaparater og bålhus. Vaset har matbutikk med svært godt utvalg, Intersport og flere gode spisesteder. 

Skiløypa snor seg rundt Ulset Hyttegrend med tilgang til Vasetløypene og 120 km preparerte løyper. Vaset Skiheiser passer for hele familien. Den har barnetrekk, skogsløype, bakker og park med big-jumps, rails mm.

Mange muligheter for både korte og lange fotturer, jakt og fiske.

 

20180826 164431
"Mjølkevegen"

"Mjølkevegen" går gjennom vakkert fjell- og stølslandskap. Sykkelruta strekker seg fra Vinstra til Gol og er ca 250 km lang. Midt på strekningen ligger Vaset. Mjølkevegen er kåret til en av Norges flotte turer på sykkel! Ellers er Vaset-området i seg selv og sykkeleldorado med kulturhistoriske stølsveier, oppmerkede stier og variert terreng. Tips til turer i nærområdet:  Sykkeltur på Vaset for hele familien.

Sykling Vaset
Sykkel

Som sykkelinteressert finner du utallige muligheter på selve Vaset, med forskjellige terrengruter og lettere grusveier. Valdresrittet er for hele familien og arrangeres hvert år. Offroad Valdres er et tøft ritt som er verdt å nevne. På Leira, 20 minutter unna Vaset, er det sykkelpark , med kopling til nettverk av stier i terreng i Fløa-området. Last ned Strava for full oversikt over stier.

20200314 130619
Langrenn

I vinterhalvåret kan Vaset Skiløyper tilby 120 km med preparerte løyper. Det er flere gapahuker i løypenettet for hvile og kos. Du kan gå videre fra Vaset Skiløyper i løypenett mot Syndin og Golsfjellet.

L4 Full
Turmål

Vasetområdet er barne- og familievennlig med flotte turmuligheter og fasiliteter som sommer. Nyt utsikten mot Jotunheimen. Vi anbefaler en tur til Grønnsennknippa ! Nøsakampen og Synet er også et populært turmål for små og store.

Image021
Skisenter

Vaset Skiheiser passer for hele familien. Den har barnetrekk, skogsløype, bakker og park med big-jumps, rails mm. Vaset Skiheiser leier ut ski, har skiskole og en hyggelig varmestue med servering. Vaset skiheiser.

20170728 194743
Gardsbesøk
Det er mulig for hytteeiere i Ulset Hyttegrend å komme på gardsbesøk til Ulven Gard.
På Ulven drives det mjølkeproduksjon med kalvinger hele året. Kontakt Olav Ulven for å avtale besøk på tlf. 91576268
Received 230590141380108
Toppturer

På Vaset er det ikke langt til nærmeste toppturalternativ. Du kan kjøre enkle ruter i nærområdet, eller du kan prøve deg på tøffere ruter i Jotunheimen med utgangspunkt fra Vang eller Øystre Slidre. Alt en dagstur unna. Populære toppturer

4B2A8924
Festivaler i Valdres
Hele året gjennom arrangeres det festivaler i Valdres . Noen er godt kjent over hele landet, mens andre er kanskje skjulte skatter for mange. Festivalbyen Fagernes ligger vakkert til ved Strandefjorden bare 25 min fra Ulset. Rakfiskfestivalen, Jørn Hilme-Stevnet og Sommersymfoniene er noen festivaler som arrangeres på Fagernes. 
20190921 120231
Stølsruta i Valdres
Stølsruta går fra stølslagene i Nord-Aurdal via Vestre Slidre og til Hugasyn i Vang. Gjennom mannsaldre har mennesker og beitedyr skapt kulturlandskapet du ser i dag.